Elérhetőségeink:
8000 Székesfehérvár
Rákóczi u. 1. III. emelet
telefon: +36 22 513 370
fax: +36 22 312 340
online kapcsolatfelvétel
A Közreműködő Szervezet Ügyfélszolgálatának elérhetősége:
telefon: +36 22 513 370
hétfő-csütörtök: 8-16h
péntek: 8-14h
ugyfelszolgalat@kdrfu.hu
Az Ügyfélszolgálat az ügyfelek hívását a következő napokon és időpontokban kapcsolja a projektmenedzserek felé:
hétfő-csütörtök: 9-12h és 13-15h
péntek: 9-12h és 13-14h

LEZÁRULT AZ "ÚJ BELVÁROS - VÁRKÖRÚT REHABILITÁCIÓJA" PROGRAM

Pénteken délután tartották az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” elnevezésű projekt záró rendezvényét a Polgármesteri Hivatal Városház tér 2. alatti épületében. A program keretében a Várkörúton kívül a Lakatos utca és a Zsuzsanna forrás környéke és a Brunszvik Teréz Óvoda is megújult, körforgalom létesült két helyen a Rákóczi úton és a Városháza előtti lánckorlát mellett a Városház tér 2-es épületet is felújítják, továbbá a Várfal várkörúti részének tisztítása is megtörtént.

Megújult a pszichiátriai osztály a Szent György kórházban

A KDOP-5.2.1/C-11 azonosítóval ellátott „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Közép-Dunántúli Régióban” elnevezésű projekt keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a meglévő pszichiátriai osztály „C” épületét újította fel. Az osztályon a krónikus pszichiátriai problémákkal küzdők hosszú, komplex kezelése folyik. Az itt lévő betegek nyílt osztályon kezeltek, hiszen a rehabilitáció feladata a betegek társadalmi reintegrációjának elősegítése.

MEGÚJUL A KÁPOLNÁSNYÉKI DABASI-HALÁSZ KASTÉLY

Látogatótérrel és kiállítóhellyel bővül a kápolnásnyéki Dabasi Halász-kastély: a 306,10 millió forintos európai uniós forrásból megvalósuló felújításhoz a projektgazda Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány további 16,11 millió forint önrésszel járul hozzá. A fejlesztések révén a kastélyépület modern látogatóközponttá alakul, melynek kiállítóterében egyedülálló, a Velencei-tó és környéke életét és történelmét, illetve művészeti alkotásokat bemutató tárlatok nyílnak meg.

Az utófinanszírozott kifizetési kérelmekre vonatkozó százalékos és összegszerű korlát eltörlésre került a regionális fejlesztési programokban

A 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 56. § (8) bekezdése alapján a kifizetések gyorsítása, valamint a projektek megvalósítása során felmerült költségek támogató általi mielőbbi megtérítése érdekében a Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság mint irányító hatóság az utófinanszírozású időközi kifizetési igénylésekre vonatkozó, százalékos és összegszerű korlátot 2015. szeptember 14-i dátummal eltörölte.

ÁTADTÁK A MAJKI KAMALDULI REMETESÉG MEGÚJULT KOLOSTORÉPÜLETÉT

Átadták szerdán Majkon a kamalduli remeteség megújult kolostorépületét. Az ünnepségen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett arra, hogy a majki remeteközösség a magyar nemzet újjáépítése jegyében érkezett Magyarországra háromszáz évvel ezelőtt.

 

A kormány döntött, minden uniós pályázatot kiírnak 2017 júniusáig

A 2020-ig tartó uniós ciklus teljes keretösszegére kiírja a pályázatokat a kormány 2017. június 30-ig.  A döntésnek az a célja, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek az ország exportképességét növelik vagy új munkahelyeket teremtenek. Az összes EU-s pályázat kiírása 2017 júniusáig olyan versenyelőnyt nyújt a hazai szereplőknek, amelyre nem csak hazánkban, de az Európai Unió más tagállamaiban sem volt még példa – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

PARTI SÉTÁNY, KERÉKPÁRÚT ÉS KERÉKPÁROS TURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOK KIALAKÍTÁSA BALATONFŰZFŐN

Balatonfűzfő Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a balatonfűzfői parti sétány és kerékpárút kialakítására, valamint kiegészítő kerékpáros turisztikai szolgáltatások megvalósítására. Ennek eredményeképpen 449 333 824 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Közép- Dunántúli Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című, KDOP- 2.1.1/D-12 kódszámú pályázatán.

Oldalak