Elérhetőségeink:
8000 Székesfehérvár
Rákóczi u. 1. III. emelet
telefon: +36 22 513 370
fax: +36 22 312 340
online kapcsolatfelvétel
A Közreműködő Szervezet Ügyfélszolgálatának elérhetősége:
telefon: +36 22 513 370
hétfő-csütörtök: 8-16h
péntek: 8-14h
ugyfelszolgalat@kdrfu.hu
Az Ügyfélszolgálat az ügyfelek hívását a következő napokon és időpontokban kapcsolja a projektmenedzserek felé:
hétfő-péntek: 9-12h
Személyes találkozóra előzetes telefonos egyeztetést követően kerülhet sor az alábbi időpontokban:
kedd: 9-14h
csütörtök: 9-14h

Több mint 200 millárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre a kormány

A hazai turizmus a válság ellenére is képes volt a növekedésre, aminek a nemzetgazdasági jelentősége annál is nagyobb, mivel a szektor a foglalkoztatás több mint 10 százalékát biztosítja. A turizmus ugyanakkor egész Európában erősödik, és hazánk versenyképessége hosszú távon csak a turisztikai, illetve a turizmushoz kapcsolódó innováció, például a gyógyvízkutatás támogatásával biztosítható, amelynek eredményeként egyedi, minőségi szolgáltatások jöhetnek létre – fejtette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára egy szakmai konferencián. A helyettes államtitkár szerint a hazai turizmust a megosztáson alapuló gazdaságtól (sharing economy) sem kell féltenünk.

SIKERESEN ZÁRULT A „WA INVEST IPARTERÜLETFEJLESZTÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON” CÍMŰ PROJEKT

A WA INVEST Kft. a KDOP-1.1.1/AB-11 pályázati kiírásra benyújtott pályázatára 187,84 millió forint támogatásban részesült. A május 20-án zárult, KDOP-1.1.1/AB-11-2012-0027 projekt (WA INVEST iparterületfejlesztés Székesfehérváron) keretében a kitűzött célok megvalósultak.

Nem öncélú turisztikai fejlesztés a felcsúti kisvasút

A mindenkori kormányok számára mindig is kiemelt terület volt a turisztikai ágazat, hiszen magas a szektor foglalkoztatási potenciálja. Körülbelül 200 ezer család közvetlen megélhetését biztosítja, és hozzájárulása az ország GDP-hez sem elhanyagolható (mintegy 10%). A turisztikai fejlesztések között már korábban is számos esetben helyet kaptak a felcsúti kisvasút fejlesztéséhez hasonló beruházások. Ilyen fejlesztésként indult Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 2008 júniusában tett bejelentése nyomán a Szob-Nagybörzsöny kisvasút teljes, turisztikai célú helyreállításának második üteme is. Magyarországon 21 kisvasút közlekedik, összesen 380 km hosszan. A legrégebbi a „Zsuzsi” kisvasút (133 éve üzemel).

Eszközfejlesztés a PIC-i babákért a Fejér Megyei Szent György Kórházban

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztálya keretében működő Perinatalis Intenzív Centrumban (PIC) megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nagymértékben javul az ellátás minősége. Az elavult eszközpark cseréjével szakmailag magasabb szintű betegellátás valósul meg.

TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ-FEJLESZTÉS A LAMBERG-KASTÉLYBAN

Legnagyobb turisztikai látványosságának fejlesztésére Mór Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez (KDRFÜ), és az Európai Unió által támogatást nyert. „A móri Lamberg-kastély turisztikai attrakció fejlesztése” - KDOP-2.1.1/B12201200029 – című projektre benyújtott pályázaton 100 %-os támogatási arányt megítélő döntés született, a város 354,15 millió Forintot költhet a tervei megvalósítására, melynek nemsokára örülhetnek is a móriak, illetve a városba látogató turisták.

TIZENÖT ÉVE HÚZÓDÓ PROBLÉMA OLDÓDOTT MEG

A szárazréti város-rehabilitációs program során teljes szélességükben megújult a Száva, a Dráva és a Bodrogi utca. Mindegyik utcában térköves járda épült, megoldódott a csapadékvíz elvezetés, az útburkolat pedig szegélykövekkel és alappal együtt készült el. „Ezek a valódi útfejlesztések, amikor teljes szélességében, járdával és vízelvezetéssel lehet a teljes pályaszerkezetet megújítani. Külön nagy öröm, hogy fehérvári cégek munkáját dicséri a beruházás.” – hangzott el a felújítás befejezéséről szóló bejáráson.

 

SIKERES TELEPHELYFEJLESZTÉS UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL A KRISPED KFT-NÉL

A KRISPED Kft. 100 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Telephelyfejlesztés a KRISPED Kft-nél” című, az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program, Telephelyfejlesztés tárgyú felhívás keretében, ami 44,604415%-os támogatási intenzitást jelent. A több mint 224 millió Ft összköltségvetésű beruházás segítségével egy 2049,03 m2 alapterületű üzemcsarnok és irodaház korszerűsítését, bővítését, építését valósította meg.

ELKÉSZÜLT AZ ESZTERGOMI VÁRMÚZEUM FELÚJÍTÁSA

Két éves munka után elkészült a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának felújítása. Április 18-ától az új kiállítások mellett látogatható a Várkápolna és részlegesen a Studiolo, azaz Vitéz János reneszánsz freskókkal díszített dolgozószobája. A projekt az Európai Unió támogatásával, a   KDOP-2.1.1/B-12-2012-0005 azonosító számú, „A Magyar Nemzeti Múzeum kulturális turisztikai attrakciófejlesztése az esztergomi királyi várban” című pályázat keretében valósult meg.

Világszínvonalú lézerközpont épül uniós támogatással Szegeden

Hazánknak 2020-ig jelentős uniós forrás, 750 milliárd forint áll rendelkezésére közvetlenül innovációra, kutatásra és fejlesztésre. A mintegy 64 milliárd forintból megvalósuló szegedi ELI-Alps - Extreme Light Infrastructure (Extrém Fényforrás/Szuperlézer Infrastruktúra) – beruházás 2. fázisának pályázati kiírása a napokban jelent meg a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül, 36 milliárd forintos keretösszeggel – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Hivatal (NKFIH) vezetője az ELI Lézerközpont megvalósításának második szakaszához kapcsolódó, budapesti sajtótájékoztatón.

ÚJ, KORSZERŰ SZERELŐCSARNOKOT ÉPÍTETTEK

Befejeződött a Motor-Classic Bt. ”A Motor-Classic Bt. telephelyének fejlesztése új, korszerű szerelőcsarnok építésével” című projektje, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam 85,3 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatásban részesített. A 185 millió Ft-os összköltségű telephelyfejlesztési projekt a veterán autók restaurálásával foglalkozó cég életében jelentős előrelépést jelent, mivel ebben végzik majd a cég megrendeléseinek többségét kitevő karosszérialakatos és fényezőmunkákat.

Oldalak