Elérhetőségeink:
8000 Székesfehérvár
Rákóczi u. 1. III. emelet
telefon: +36 22 513 370
fax: +36 22 312 340
online kapcsolatfelvétel
A Közreműködő Szervezet Ügyfélszolgálatának elérhetősége:
telefon: +36 22 513 370
hétfő-csütörtök: 8-16h
péntek: 8-14h
ugyfelszolgalat@kdrfu.hu
Az Ügyfélszolgálat az ügyfelek hívását a következő napokon és időpontokban kapcsolja a projektmenedzserek felé:
hétfő-péntek: 9-12h
Személyes találkozóra előzetes telefonos egyeztetést követően kerülhet sor az alábbi időpontokban:
kedd: 9-14h
csütörtök: 9-14h

Változások az arculati előírásokban és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségeiben

2014. július 11-től „Széchenyi 2020” néven új arculatot kapnak az európai uniós támogatásból megvalósuló programok. Ezzel egyidejűleg a projektekre vonatkozó tájékoztatási kötelezettségek is módosulnak.

BEFEJEZÉSÉHEZ KÖZELEDIK A „BALATONALMÁDI VÁROSKÖZPONTJÁNAK FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA"

Balatonalmádi Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív program keretében 40.541.250,- Ft uniós támogatási forrást nyert a „Kistelepüléseken a településkép javítása” tárgyú pályázati felhíváson. A beruházás célja a korábban megkezdett városközpont fejlesztéseihez kapcsolódó  további projekthelyszínek rehabilitációja. A kivitelezési munkák 2013. májusban  kezdődtek és 2014. május 30-án fejeződtek be. A projekt teljes megvalósítása   2014.  augusztus 10-én  zárul.

FELVETTE A TÁMOGATÁSI LISTÁRA A VÁRPALOTÁT ELKERÜLŐ UTAT A KORMÁNY

A kormány jóváhagyta, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak támogatott projektjei közé kerüljön be a Várpalotát elkerülő gyorsforgalmi út első üteme - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A döntés szerint egyúttal az idei költségvetésben 10 milliárd forinttal emelkedik az útépítés miatt a Közlekedés Operatív Program kiadása.

ELKÉSZÜLT A SZABADIDŐPARK A SZÁRAZRÉTI ÓVODA ÉS A SZOCIÁLIS OTTHON KÖZÖTT

Átadták szerdán délelőtt az új játszó- és szabadidőparkot a Szárazréti Óvoda és a Szociális Otthon között. A 38 millió forintot meghaladó fejlesztés a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg. A játszó- és pihenőpark egy nagy és nyolc kisebb játszóelemet tartalmaz.

 

Kezdődhet a játék a Mura utcában

Szombaton délután mutatta be az újságíróknak a Mura utcai lakónegyed mellett felépült játszóparkot Cser-Palkovics András polgármester. Az eseményen részt vett Molnár Tamás a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője és Szigli István Feketehegy-Szárazrét területi képviselője is. A közel 22 millió forintos fejlesztés a Szociális város-rehabilitáció Feketehegy-Szárazréten elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg.

 

Nyár végéig lezárul a Károlyi kastély fogadóközpontjának felújítása

Jó ütemben haladnak a Károlyi kastély egykori mosóházához kapcsolódó felújítási munkálatok, amelyek során az épületből július végéig egy turisztikai fogadóközpontot alakítanak ki. Marjay Gyula, a projektet megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója elmondta, hogy a kastélyegyüttes fejlesztése lassan 20 éve tart, és a tervek szerint 2018-19-re a teljes kastély-együttes felújítása megtörténhet, amivel létrejön a közép-dunántúli régió egyik kiemelkedő turisztikai célpontja, látványossága.

 

Jó ütemben halad a Károlyi kastély fogadóközpontjának felújítása

Már javában zajlanak a felújítási munkálatok a Károlyi kastélyhoz kapcsolódó egykori mosóházban, ami a nyár végére teljesen új funkciót kap majd. Márton Péter, a projektet megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, reméli, hogy a fejlesztés keretében kialakított turisztikai fogadóközpont a térség idegenforgalmi kínálatának bővítésével egy olyan szolgáltatáscsomagot nyújt majd az embereknek, amivel a régió látogatottságát növeli, és a térségben található turisztikai szolgáltatásokat hasonló fejlesztésekre sarkallja.

 

Félidejében jár a területfejlesztési tevékenység megvalósítása Fejér megyében

A Fejér Megye Önkormányzat az ÁROP-1.2.11/A-2013 pályázati kiírásra benyújtott pályázatára 90 millió forint támogatásban részesült. Az ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0010 projekt során a szervezet szakmai irányítása alatt elkészülő dokumentumok elősegítik a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény alapján ellátandó alaptevékenység sikerességét.
 

Elkészült a STRING-ALBA Vállalkozói Inkubátorház Székesfehérváron

Elkészült Székesfehérvár új inkubátorháza a Raktár utcában. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházás elsősorban az ipari tevékenységet folytató vállalkozások számára jött létre. Az új inkubátorházban napokon belül négy vállalkozás kezdi meg működését, és több mint 20 fő kezd el dolgozni. A 2013 nyarán indult projekt összköltsége 359. 394. 945,- Ft, melyhez 179. 697. 472,- Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a beruházó STRING-ALBA Kft.

 

Oldalak