Elérhetőségeink:
8000 Székesfehérvár
Rákóczi u. 1. III. emelet
telefon: +36 22 513 370
fax: +36 22 312 340
online kapcsolatfelvétel
A Közreműködő Szervezet Ügyfélszolgálatának elérhetősége:
telefon: +36 22 513 370
hétfő-csütörtök: 8-16h
péntek: 8-14h
ugyfelszolgalat@kdrfu.hu
Az Ügyfélszolgálat az ügyfelek hívását a következő napokon és időpontokban kapcsolja a projektmenedzserek felé:
hétfő-péntek: 9-12h
Személyes találkozóra előzetes telefonos egyeztetést követően kerülhet sor az alábbi időpontokban:
kedd: 9-14h
csütörtök: 9-14h

MEGNYITOTTA KAPUIT A KORONÁS PARK

A hajdani vidámpark területén pénteken délután nyitotta meg kapuit a város legújabb gyerekparadicsoma, a Koronás Park, mely által Székesfehérvár méltó módon, és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét. A park szeptember végéig reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva és az épületen belüli játékokon kívül (pl. kinect) ingyen látogatható!

NEM MOND LE A KORMÁNY AZ AGRÁR-KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI (AKG) PROGRAMRÓL

A kormány nem szünteti meg az AKG támogatásokat - ahogyan arról a Földművelésügyi Minisztérium tegnap már beszámolt -, hanem az új támogatási időszakban hatékonyabban fogja támogatni a magyar gazdák környezetvédelmi intézkedéseit. Az új rendszer életbe lépéséig a kormány átmeneti finanszírozás bevezetésére készül.

Változások az arculati előírásokban és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségeiben

2014. július 11-től „Széchenyi 2020” néven új arculatot kapnak az európai uniós támogatásból megvalósuló programok. Ezzel egyidejűleg a projektekre vonatkozó tájékoztatási kötelezettségek is módosulnak.

BEFEJEZÉSÉHEZ KÖZELEDIK A „BALATONALMÁDI VÁROSKÖZPONTJÁNAK FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA"

Balatonalmádi Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív program keretében 40.541.250,- Ft uniós támogatási forrást nyert a „Kistelepüléseken a településkép javítása” tárgyú pályázati felhíváson. A beruházás célja a korábban megkezdett városközpont fejlesztéseihez kapcsolódó  további projekthelyszínek rehabilitációja. A kivitelezési munkák 2013. májusban  kezdődtek és 2014. május 30-án fejeződtek be. A projekt teljes megvalósítása   2014.  augusztus 10-én  zárul.

FELVETTE A TÁMOGATÁSI LISTÁRA A VÁRPALOTÁT ELKERÜLŐ UTAT A KORMÁNY

A kormány jóváhagyta, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak támogatott projektjei közé kerüljön be a Várpalotát elkerülő gyorsforgalmi út első üteme - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A döntés szerint egyúttal az idei költségvetésben 10 milliárd forinttal emelkedik az útépítés miatt a Közlekedés Operatív Program kiadása.

ELKÉSZÜLT A SZABADIDŐPARK A SZÁRAZRÉTI ÓVODA ÉS A SZOCIÁLIS OTTHON KÖZÖTT

Átadták szerdán délelőtt az új játszó- és szabadidőparkot a Szárazréti Óvoda és a Szociális Otthon között. A 38 millió forintot meghaladó fejlesztés a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg. A játszó- és pihenőpark egy nagy és nyolc kisebb játszóelemet tartalmaz.

 

Kezdődhet a játék a Mura utcában

Szombaton délután mutatta be az újságíróknak a Mura utcai lakónegyed mellett felépült játszóparkot Cser-Palkovics András polgármester. Az eseményen részt vett Molnár Tamás a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője és Szigli István Feketehegy-Szárazrét területi képviselője is. A közel 22 millió forintos fejlesztés a Szociális város-rehabilitáció Feketehegy-Szárazréten elnevezésű, uniós támogatású projekt keretében valósult meg.

 

Nyár végéig lezárul a Károlyi kastély fogadóközpontjának felújítása

Jó ütemben haladnak a Károlyi kastély egykori mosóházához kapcsolódó felújítási munkálatok, amelyek során az épületből július végéig egy turisztikai fogadóközpontot alakítanak ki. Marjay Gyula, a projektet megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója elmondta, hogy a kastélyegyüttes fejlesztése lassan 20 éve tart, és a tervek szerint 2018-19-re a teljes kastély-együttes felújítása megtörténhet, amivel létrejön a közép-dunántúli régió egyik kiemelkedő turisztikai célpontja, látványossága.

 

Jó ütemben halad a Károlyi kastély fogadóközpontjának felújítása

Már javában zajlanak a felújítási munkálatok a Károlyi kastélyhoz kapcsolódó egykori mosóházban, ami a nyár végére teljesen új funkciót kap majd. Márton Péter, a projektet megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, reméli, hogy a fejlesztés keretében kialakított turisztikai fogadóközpont a térség idegenforgalmi kínálatának bővítésével egy olyan szolgáltatáscsomagot nyújt majd az embereknek, amivel a régió látogatottságát növeli, és a térségben található turisztikai szolgáltatásokat hasonló fejlesztésekre sarkallja.

 

Oldalak